X
Pratite nas:

Naše kampanje

Akcije i kampanje “Za Tebe #VAŽNOJE”: važnost mentalnog zdravlja, podrška, razbijanje stigme i predrasuda.

10.09.2020.

Svetski dan prevencije samoubistva

10. septembra 2020, na Svetski dan prevencije samoubistva, priključili smo se globalnoj akciji #LightACandle2020 – simbolično paljenje sveća kraj prozora, u znak sećanja na voljene koje smo izgubili, kao i podrške oporavku svih koji se bore sa suicidnim mislima i osećanjima.

#LightACandle2020

#LightACandle2020

27.06.2020.

Jutro

Donatorska žurka u beogradskom Kafeu Šupa s ciljem podizanja svesti o mentalnom zdravlju i prevenciji suicida. Osim novčanih donacija za Centar Srce, posetioci su pozvani da otvorenoj biblioteci Kafea Šupa doniraju literaturu koja im je pomogla da prebrode emocionalnu/psihološku krizu ili za koju veruju da bi i drugima mogla biti od pomoći.

Donatorska žurka u Kafeu Šupa

mart - maj 2020.

Mentalno zdravlje u doba korone

U saradnji sa regionalnim timom psihologa grupe “Tu smo Balkan”, na našoj Facebook stranici prenosili smo svakog drugog dana lajv uključenja stručnjaka za pružanje psihološke prve pomoći u krizi tokom kojih su, putem komentara, chata ili mejlom gledaoci mogli da postavljaju pitanja i potraže savet.

Facebook live – 30.03.2020.

februar - mart 2020.

Mentalno zdravlje nije tabu tema - nisi sam, nisi sama

Kampanja putem društvenih mreža (instagram i facebook nalog “Za tebe #VAŽNOJE”) sa ciljem rušenja postojećih predrasuda i stigme zbog kojih se mnogi ne usuđuju da potraže pomoć profesionalaca iz oblasti mentalnog zdravlja. U kampanji su, putem video poruka, učestvovale brojne javne ličnosti i pojedinci.

10.-11. oktobar 2019.

Svetski dan mentalnog zdravlja

Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja (10.oktobar), inicijativa “Za tebe #VAŽNOJE” je u saradnji sa nevladinom, neprofitnom i volonterskom organizacijom Centar Srce organizovala višednevnu kampanju koja je pre svega imala za cilj podizanje svesti o važnosti brige o mentalnom zdravlju, posebno među mladima.

Kampanja je sprovedena u nekim od najpoznatijih beogradskih klubova – Ben Akiba, Hype, Mladost/Ludost/Radost/Gadost, Ginger Bar, Radionica, Drugstore, The Bank, Boho bar, Restoran Od Usta do usta. Kampanja je ujedno bila i donatorska, sa ciljem podrške rada Centra Srce koje se bavi pružanjem emotivne podrške osobama u krizi i prevencijom suicida.

Kroz pojedinačne, donacije posetilaca klubova kao i samih klubova koji su učestvovali u kampanji, prikupljeno je više od 300 hiljada dinara (oko 2.500 evra).

Realizaciju projekta podržali:

Copyright @2024 Za tebe #vaznoje